O latura ascunsa a lumii

De cand am ajuns la Universitate am descoperit o latura a lumii la care nu am avut aces pana acum. Am descoperit bucuria de a comunica si de a afla multe lucruri despre fiecare om din fiecare colt al lumii. Albi, negrii, chinezi, africani si multi altii isi pun povestile la comun si creeaza o noua lume la care ai acces doar daca accepti sa comunici cu ei.

Sunt in Anglia de aproape 2 luni si am realizat ca am aflat mai multe lucruri despre aceste tari decat daca as fi urmarii documentare despre fiecare tara in parte. Cel mai interesant lucru este ca toti acesti oameni sunt egali indiferent de originea lor, asa ca tot ce ai de facut e sa te duci si sa te bagi in seama cu ei. Fiecare are o poveste de spus si toti suntem datori sa o ascultam atata timp cat si povestea noastra este ascultata. Pana sa ajung aici se dezvoltau in mintea mea niste idei influentate de lumea ce ne inconjoara si aveam senzatia ca oamenii asiatici au o gandire mult mai diferita si ca nu sunt oameni cu care te poti intelege prea usor. Avand in vedere ca Romania a fost o tara comunista si in accelasi timp si China inca este o tara comunista, am avut sezatia ca acesti oameni sunt incuiati la minte si ca nu pot vedea lumea din jur asa cum o vedem noi. Insa aceasta idee mi s-a schimbat in momentul in care am fost pus sa lucrez in grupa cu doi colegi din China.

Astazi am sa va povestesc despre Lee si Nova, ei sunt doi tipi cu chef de viata si cu fix acceleasi ocupatii ca si mine. Sunt in egala masura implicati in proiecte cat sunt si eu si au idei variate si bogate in creativitate. Este cu atat mai captivant cand observi o mica poveste de dragoste ce se dezvolta incet intre cei doi. Sunt timizi, speriati de lucrurile necunoscute, plini de initiativa si increzatori pe viitor. Mi se pare oarecum trist ca ei nu au acceiasi sansa ca a noastra, noi putem dupa ce terminam studiile sa ramanem in Uk sa muncim si sa ne formam o familie, ei insa nu pot face asta, dupa ce le expira VISA trebuie sa se intoarca in tara lor. Sincer sa fiu nu stiu daca este un lucru bun sau rau, tot ce stiu este ca ei sunt mult mai restrictionati decat noi si totusi nu pare sa ii afecteze atat de mult, doar isi urmeaza visul pana la capat increzatori. De multe ori ma intreb cum este viata in tara lor, ma intreb daca este cum a fost la noi in timpul comunismului… Totusi, aceste raspunsuri doar cei care traiesc prin asta mi le pot da.

Asa ca nu conteaza ce culoare sau ce natie are persoana din fata ta, doar ai curajul sa ii spui un simplu ” Buna “.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s